Back Estàs aquí:Home Informació Política

Democràcia i Llibertat guanya a Sant Martí les eleccions al Congrés de Diputats del 20-D

CONGRES DIPUTATS 2015

Democràcia i Llibertat, la candidatura liderada per Convergència Democràtica de Catalunya, va ser la formació guanyadora a Sant Martí Sarroca en les eleccions al Congrés de Diputats celebrades el 20 de desembre. La població martinenca va participar en aquestes eleccions amb un 69,5 per cent de votants, un 12 per cent menys que a les anteriors eleccions al Parlament de Catalunya del 27 de setembre i quatre punts més que a les eleccions municipals del 25 de maig.
Les martinenques i martinencs van elegir Democràcia i Llibertat com la candidatura més votada i Esquerra Republicana com a segona força. En tecer lloc, va quedar En comú podem, tot i que aquesta candidatura va guanyar a la taula B del poble de Sant Martí. A continuació, van resultar elegits el PSC, Ciutadans va ser cinquena força, el Partit Popular va quedar per sota i Unió va ser setena.

Comunicat del nou equip de govern de Sant Martí Sarroca

govern StMS 2775

Immediatament després de prendre possessió com a regidors de l'Ajuntament de Sant Martí Sarroca, els sis integrants del nou equip de govern del municipi van fer pública un comunicat en els quals concreten els termes de l'acord i el programa subscrit. 

A la foto que encapçala aquesta informació apareix el nou equip de govern poc després de prendre possessió com a regidors del consistori martinenc. D'esquerra a dreta, Joan Lluís Climent (ERC), Manel Romanos (ERC), Víctor Pujadó (AM-CUP), el nou alcalde Antoni Ventura (AM-CUP, Albert Tort (Movem) i Pere Cano (Movem). Les tres formacions van tancar l'acord de govern la nit del 12 de juny, poques hores abans que el nou consistori sorgit de les eleccions municipals del passat 24 de maig prengués possessió.

El text del comunicat és el següent:

"Els regidors de la CUP, MOVEM-CP i ERC formen un Govern Municipal d'esquerres i de progrés a l'Ajuntament de Sant Martí Sarroca
Les candidatures Alternativa Martinenca - Candidatura d'Unitat Popular (AM-CUP), Movem Sant Martí – Col·lectiu Socialista – Candidatura de Progrés (MOVEM-CP) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) han acordat formar un govern municipal d'esquerres i de progrés a l'Ajuntament de Sant Martí Sarroca per als propers quatre anys, que comença a treballar des de la sessió de constitució de l'Ajuntament, celebrada el 13 de juny de 2015.

L'acord contempla un programa de govern comú i una organització de l'equip de govern que es presentarà properament a través d'un acte públic, que s'anunciarà posteriorment al nomenament del cartipàs municipal. Els sis regidors electes de les candidatures impulsores de l'acord, que conformen la majoria absoluta del consistori, constituiran el nou govern martinenc. El Govern Martinenc d'Esquerres fomentarà per davant dels personalismes el treball en equip. Amb aquest objectiu, els tres caps de llista de les candidatures que han fet possible l'acord seran alcaldes del municipi en tres períodes iguals. Antoni Ventura d'AM-CUP ha estat escollit alcalde pel primer període de la legislatura. Joan Lluís Climent d'ERC ho serà en el segon període i Pere Cano de MOVEM-CP serà l'alcalde el darrer període de la legislatura.

El nou govern municipal impulsarà un programa de govern compartit amb la voluntat de fer possible un canvi de formes i de resultats a Sant Martí Sarroca. Cliqueu aquí per veure l'acord de govern..

Antoni Ventura i Víctor Pujadó encapçalen la candidatura d'AM-CUP

 

L'Ajuntament de Sant Martí incrementa la freqüència dels plens

 20150702 4244

El nou govern de l'Ajuntament de Sant Martí Sarroca ha establert un canvi de periodicitat dels plens municipals, de manera que a partir d'ara es faran cada dos mesos, i ha acordat la institucionalització d'una comissió informativa, a més de la la Comissió Especial de Comptes: Aquesta comissió estarà integrada per tots els grups del Consistori per tal de poder fer el seguiment i rebre informació sobre els afers que s'hagin de debatre en els plens.

Llegeix més...

El pacte CUP-Movem-ERC fa Antoni Ventura alcalde de Sant Martí Sarroca

PLE20150613 7643 

Antoni Ventura, cap de llista d'Alternativa Martinenca-CUP, és el nou alcalde de Sant Martí Sarroca mercès al pacte de govern subscrit per AM-CUP, Movem Sant Martí i Esquerra Republicana. Les tres formacions d'esquerres desbanquen d'aquesta manera Ramon Carbó i CiU del govern municipal en l'acte de presa de possessió a l'Ajuntament el 13 de juny.

Llegeix més...

Subcategories

Partits polítics